Soorten lichamelijke klachten

De lichamelijke klachten in combinatie met psychische klachten die wij behandelen, vallen doorgaans onder Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK, voorheen SOLK). Hierbij kun je denken aan:

  • Chronische vermoeidheid (ME/CVS)
  • Chronische pijn
  • Fybromyalgie
  • Whiplashklachten
  • Aspecifieke rugklachten

Daarnaast behandelen wij medewerkers die te maken hebben met klachten die na een specifieke oorzaak (zoals een infectie of na hart/vaatlijden) vermoeidheidsklachten blijven houden, ondanks dat er technisch functieherstel is.

Langdurige over- of onderbelasting

Medewerkers die onze zorg ontvangen, hebben vaak te maken gehad met een langdurige periode van over- of onderbelasting, al dan niet met een specifieke oorzaak. In veel gevallen maken veranderingen in de werk- en/of privésfeer deel uit van de oorzakelijke factoren.

Daarnaast zien we vaak dat bij medisch onderzoek weinig of helemaal geen afwijkingen worden gevonden die de klachten kunnen verklaren. En als er afwijkingen op weefselniveau worden gevonden, is het de vraag of dit een afdoende verklaring geeft voor het aanhouden van de klachten.

Terug in beweging met De Gezonde Zaak

Heb jij medewerkers die al langer dan twaalf weken lichamelijke klachten ervaren en/of langer dan zes weken verzuimen en/of uitbehandeld zijn in de reguliere curatieve sector? En hebben behandelingen in bijvoorbeeld fysiotherapie, accupunctuur of osteopathie geen duurzame resultaten teweeg gebracht? Laat ons dan verder helpen.

Met onze behandelmethode maken we niet alleen het verschil voor jouw medewerkers op lichamelijk gebied, maar zorgen wij ook voor een betere mentale gezondheid. Door lichaam en geest tegelijkertijd te behandelen, boeken wij prachtige en duurzame resultaten bij medewerkers die de moed al bijna hebben opgegeven. Met onze hulp bezorgen we jou niet alleen fittere medewerkers, maar geven we jouw medewerkers hun leven ook weer terug.

Wil je meer weten over onze diensten? Vraag een vrijblijvend gesprek aan en ontdek wat jij kunt betekenen voor jouw medewerkers.

Lichamelijke klachten

Het komt geregeld voor dat medewerkers die te maken hebben met psychische klachten ook lichamelijke klachten ervaren. Dit is uiteraard niet gek: lichaam en geest hebben een zeer sterke invloed op elkaar. Daarnaast zijn er ook lichamelijke klachten die ontstaan door ongelukken of (chronische) ziekte. Voor sommige medewerkers zijn de (combinatie van) klachten zodanig belemmerend, dat zij hun werkzaamheden niet (snel) kunnen hervatten. Gelukkig kun je als werkgever hier van positieve invloed op zijn door passende en professionele hulp in te schakelen, zoals De Gezonde Zaak.

Meer weten of advies?
Neem contact op!

Onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op