De gezonde zaak blog

De Gezonde Zaak bouwt zorgactiviteiten af

Dodewaard, 16 februari 2024

Met gemengde gevoelens informeren we u dat De Gezonde Zaak in 2024 haar activiteiten zal beëindigen en haar zorgaanbod geleidelijk zal afbouwen. Tot die tijd blijven onze therapeuten beschikbaar voor onze huidige cliënten, maar zullen wij geen nieuwe cliënten meer aannemen.

De Gezonde Zaak heeft in de afgelopen 34 jaar cliënten met psychische en lichamelijke klachten naar een gezond werkend leven begeleid middels multidisciplinaire behandeltrajecten. Ondanks de positieve impact van deze trajecten en een goede cliënttevredenheid, is het De Gezonde Zaak helaas niet gelukt in de afgelopen jaren tot een rendabele bedrijfsvoering te komen. De zorgvraag naar multidisciplinaire groepsbehandelingen blijft achter bij de verwachtingen. Daarnaast kunnen veel van de cliënten van De Gezonde Zaak ook monodisciplinair behandeld worden bij Mentaal Beter of HSK. Om deze redenen is de moeilijke beslissing genomen om de activiteiten van De Gezonde Zaak te beëindigen.

In de komende maanden zullen we nauw met onze cliënten, medewerkers, partners en andere betrokkenen samenwerken om een geleidelijke en kwalitatieve overgang te waarborgen. Onze dank gaat uit naar iedereen die ons door de jaren heen heeft vertrouwd en gesteund.

Voor meer informatie over de sluiting en ondersteuningsmogelijkheden, verwijzen we u graag naar onze FAQ (veelgestelde vragen) of kunt u contact opnemen via secretariaat@degezondezaak.nl. Vanzelfsprekend blijven wij in deze overgangsperiode bereikbaar voor vragen en ondersteuning.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Een medisch dossier moet wettelijk gezien 20 jaar worden bewaard. Wij bewaren de gegevens zorgvuldig en doen er alles aan om te zorgen dat de gegevens veilig zijn bij ons. Voor meer informatie over jouw persoonlijke gegevens verwijzen we je graag naar ons Privacy Statement.

Is het mogelijk om mijn medisch dossier op te vragen?

Als cliënt heb je altijd de mogelijkheid om jouw medisch dossier op te vragen. Onder het kopje ‘Jouw privacyrechten’ in ons Privacy Statement zie je al jouw privacyrechten beschreven. Zo kun je een kopie opvragen maar bestaat er ook de mogelijkheid om jouw gegevens te verwijderen.

Meer weten of advies?
Neem contact op!

Onze medewerkers helpen je graag verder.

Neem contact op

Meer artikelen voor tips en inspiratie